5b klasės mokinė Gabija Vilimaitė ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Ingrida Pagrandienė gegužės 31 d. dalyvavo antrą kartą organizuojamoje Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotoje ir Tarptautinei vaikų dienai skirtoje Švietimo pažangos asamblėjoje, kurioje buvo siekiama atkreipti dėmesį į mokinių įtraukimo į švietimo pažangos procesą svarbą. Renginio metu mokiniai ir mokytojai iš 27 Lietuvos mokyklų, tarp jų 4 Kauno mokyklos, pristatė gerąsias patirtis ir inovacijas, kurios padeda mokykloms prisitaikyti prie šiuolaikinių mokinių poreikių ir pasiūlyti naujovišką, įtraukiančią, į mokinius orientuotą ir su jų interesais susietą mokymosi patirtį.

Mūsų mokyklos anglų k. mokytoja Ingrida Pagrandienė ir penktokė Gabija Vilimaitės dalyvavo ugdymo programų atnaujinimo darbo grupėje. Mokytoja ir mokinė parodė, kaip ugdomos mokinių kompetencijos pasitelkiant skaitmeninę mokymo (si) platformą „eLKlasė”.
Švietimo pažangos asamblėjos metu vyko ir nuotolinis renginys – komandos iš skirtingų mokyklų kūrė savo Avataro „Ateities mokyklą“ virtualiame „Minecraft“ pasaulyje. Komandos statė mokyklą organizacijos „Trys kubai“ sukurtoje virtualioje platformoje, kurioje buvo atkurtas 700 metų jubiliejų švenčiančio Vilniaus senamiestis.

Asamblėjos dalyviai apibendrino gerąsias dalyvaujančių mokyklų praktikas taikant švietimo technologijas ir pasidalino įžvalgomis su kitomis Lietuvos mokymosi įstaigomis, kaip jų bendruomenės pačios gali aktyviai kurti švietimo pažangą.