Edukacija: Rūgščių ir šarmų įtaka sveikatai

Edukacija: Rūgščių ir šarmų įtaka sveikatai

Mokslo dieną 6a klasės mokiniai tyrinėjo netinkamas maistas ar gyvenimo būdas padidina rūgščių kiekį organizme. Žmogaus organizmas visuomet privalo išlaikyti rūgščių-šarmų pusiausvyrą tam, kad vyktų normali medžiagų apykaita. Rūgštinančių ir šarminančių medžiagų žmogaus organizmas gauna su maistu ir gėrimais, be to, rūgštis gamina ir pats organizmas įvairių procesų metu, pavyzdžiui, aktyviai sportuojant. Edukacijos metu mokiniai sužinojo apie rūgščių ir šarmų poveikį žmogaus organizmui. Aiškinosi, kaip derinti maisto produktus, o atlikę eksperimentus suprato, kaip reaguoja rūgštinės ir šarminės medžiagos. Teorinės dalies metu mokiniams buvo parodyta vaizdinė medžiaga apie sveikos mitybos pagrindus ir sveiką gyvenseną. Paskui vyko praktinė tiriamoji veikla: naudodamiesi Ph indikatorinėmis juostelėmis mokiniai tyrė savo organizmo rūgštingumą. Pasigamino natūralų Ph indikatorių ir atliko įvairius bandymus su rūgštiniais ir šarminiais tirpalais ir medžiagomis. Edukacijos metu vaikai susipažino su sveikos gyvensenos pagrindais, pasimokė atsirinkti sveikus produktus.